... smakują - zawsze i każdemu ... :)))
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/3 szklanki oleju
- 2 jajka, żółtka oddzielone od białek
- 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
Sposób wykonania:
Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-3 minut, podawać z ulubionymi dodatkami. W naszym przypadku są to truskawki i cukier puder :)
Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-3 minut, podawać z ulubionymi dodatkami. W naszym przypadku są to truskawki i cukier puder :)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz