... bez komentarza.... :)
Składniki: 40 szt
- 125 g miękkiego masła
- 100 g drobnego cukru do wypieków
- 1 jajko
- opakowanie cukru waniliowego
- 185 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 35 g kakao
- 100 g posiekanej mlecznej czekolady
- 75 g posiekanej deserowej czekolady
- 75 g posiekanej gorzkiej czekolady
Sposób wykonania:
Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
Zmiksować miękkie masło, cukier, jajko i cukier waniliowy. Wsypać do mikstury suche składniki, na końcu drobno posiekaną czekoladę, wymieszać.
Formować z ciasta kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego układać na blaszce, lekko spłaszczyć łyżką. Między kulkami zachować 5 cm odstępy, sporo się rozrosną na boki.
Formować z ciasta kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego układać na blaszce, lekko spłaszczyć łyżką. Między kulkami zachować 5 cm odstępy, sporo się rozrosną na boki.
Piec w nagrzanym piekarniku przez około 10 minut. Chwilę poczekać przed zdjęciem z blaszki, będą bardzo miękkie. Najlepiej smakują z kawą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz