Składniki:
- 10 dag biszkoptu (mogą to być biszkopty kupne lub resztki ze spodu biszkoptowego)
- 10 dag miękkiego masła
- 10 dag gorzkiej czekolady, startej
- 1 łyżka naturalnego kakao
- 4 łyżki likieru Bailey's
- 2 dag zmielonych migdałów lub innych orzechów (użyłam zmielonych orzechów laskowych
- 1 łyżka cukru pudru
Do obtoczenia:
- migdały, wiórki kokosowe, kolorowa posypka, kakao lub cukier puder ... co lubicie.
Sposób wykonania:
Biszkopt
pokruszyć na proszek, dodać startą czekoladę, kakao, masło, likier i
migdały, cukier puder. Zagnieść lub zmiksować. Włożyć na 1 godzinę do
lodówki. Po tym czasie wyjąć, uformować kulki wielkości orzecha
włoskiego, obtoczyć. Przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz