Dietetycznie Poprawni

Dietetycznie Poprawni
www.dietetyczniepoprawni.pl

piątek, 20 kwietnia 2012

węgierskie knedle z białego sera z musem truskawkowym





Składniki (na 3-4 porcje):
- 800 g twarogu (użyłam półtłustego)
- 80 g masła
- 3 jajka
- 100 g kaszy manny
- 30 g mąki pszennej
- sól
- kwaśna śmietana 18% do polania i cukier kryształ do posypania

Sposób wykonania:
Twaróg zemleć i dobrze utrzeć dodając miękkie masło, jajka, mannę, mąkę oraz sól (można krótko ucierać mikserem tak, żeby w ser dobrze wmieszać jajka, a potem wyrabiać już ręcznie). Formować nieduże knedle i wkładać na osolony wrzątek. Gotować aż knedle wypłyną do góry i jeszcze chwilkę.
Podawać gorące, polane śmietaną i posypane cukrem. Można też podać je z musem truskawkowym.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz